Farväl, trogna cykel

12.08.2019 kl. 19:20

Det här djävla skitåret blir bara bättre. Idag blev jag av med min cykel som jag har haft i 15 år. Jag hade cyklat de 10 kilometrarna in till stan som jag måste cykla så fort jag har ett ärende där när jag är här i stan. Jag skulle precis handla när jag upptäckte att jag hade glömt låset (vilket egentligen inte är ett lås utan en kedja med ett hänglås).

Jag var inne i affären i högst 10 minuter men troligen bara i fem minuter. När jag kom tillbaka var cykeln borta.

För den som undrar hur fasen det kommer sig att cykeln blev stulen när jag var borta under så kort tid kan jag berätta att jag inte hade cykeln låst eftersom jag ju hade glömt låset (Bespara mig predikningarna om att man ska ha cykeln låst). Mitt kylskåp var ganska tomt så att inte handla alls var inte ett alternativ. Jag lämnade helt enkelt cykeln direkt bredvid ingången och antog att ingen är så fräck att de snor cykeln under den där tiden. Well, how wrong I was.

Det här bekräftar också lustigt nog det som jag ofta har sagt när det gäller människor: Man ska inte lita på dem överhuvudtaget.

 

Samtidigt tycker jag att det är ganska märkligt att någon fick för sig att ta det där gamla skrället för den cykeln var inte i något bra skick. Hade jag haft råd skulle jag har köpt en ny cykel för länge sedan.

Affe af Skrifwklaada

Affe af Skrifwklaada här, en ganska vanlig avvikare. Bosatt i Åbo. Humorälskande och allmänt filosofiskt lagd. Amatörfotograf med stort intresse för historia. Jag har en viss förkärlek för typsnitt med seriffer men vägrar skriva annat än skrivstil/skönskrift/kalligrafi när jag har en penna i handen.

 

Till mina passioner hör (förutom språk) fotografering, skrivande och läsande. En simtur tar jag mig också gärna om jag hinner.

Bloggar jag läser med jämna och ojämna mellanrum:

 

Ankfiguren

Anne Hietanen

Banankokaren

Dagdrivare

Håkan

Lustmord

Sicket liv (Åsa)

Steph

Strofens funderingar

 

Gillade podcaster:

Sveriges Radio

Konflikt
Vetandets värld
Filosofiska rummet
P3 Dokumentär
 
YLE
Ted & Kaj
Tiedeykkönen
 
BBC
The Inquiry
The Why Factor

 

Andra
Astronomycast