En fråga om respekt?

23.07.2019 kl. 13:45

Jag lämnade in mitt armbandsur för att få batteriet bytt i det förra veckan. Jag fick tillbaka armbandsuret fem dagar senare, men upptäckte att de hade gjort det ljudlöst. Hittills har det alltid pipat till när jag tryckt på någon av knapparna, som det brukar på digitala armbandsur, men nu är uret helt tyst. De frågade mig inte om jag ville ha det tyst utan ställde in den på tyst utan att bry sig om vad jag som kund och ägare till uret tycker.

Samtidigt som det är en sak som det är onödigt att föra mycket liv om tycker jag det är lite respektlöst. Jag upptäckte det först när jag kom hem. Hade jag upptäckt det i affären och sagt till skulle de säkert ha fixat det där och då, fast det borde ju egentligen inte ha behövt fixas överhuvudtaget.

***

Affe af Skrifwklaada

Affe af Skrifwklaada här, en ganska vanlig avvikare. Bosatt i Åbo. Humorälskande och allmänt filosofiskt lagd. Amatörfotograf med stort intresse för historia. Jag har en viss förkärlek för typsnitt med seriffer men vägrar skriva annat än skrivstil/skönskrift/kalligrafi när jag har en penna i handen.

 

Till mina passioner hör (förutom språk) fotografering, skrivande och läsande. En simtur tar jag mig också gärna om jag hinner.

Bloggar jag läser med jämna och ojämna mellanrum:

 

Ankfiguren

Anne Hietanen

Banankokaren

Dagdrivare

Håkan

Lustmord

Sicket liv (Åsa)

Steph

Strofens funderingar

 

Gillade podcaster:

Sveriges Radio

Konflikt
Vetandets värld
Filosofiska rummet
P3 Dokumentär
 
YLE
Ted & Kaj
Tiedeykkönen
 
BBC
The Inquiry
The Why Factor

 

Andra
Astronomycast