They are watching us!

25.06.2019 kl. 12:45

Snart har jag äntligen mitt nya paß! Jag gick till polisen tidigare idag för att lämna den namnunderteckning som ska finnas på paßet. Eftersom jag inte har någon ID-handling som skulle duga (mitt gamla paß gick ut redan 2016, det var nog ett av de sista tioårspaßen) var de tvungna att kontrollera att det verkligen är jag genom att ställa en rad kontrollfrågor. Då slog det mig hur bra koll myndigheterna faktiskt har på oß. De ställde frågor om olika familjemedlemmar och om var jag har bott. Det enda de saknar är väl mitt skonummer och min blodgrupp.

Affe af Skrifwklaada
Kommentarer (1)
Noterat och nedtecknat.
Staten25.06.19 kl. 17:35
PS. När ni läser det vi skriver på sociala medier skulle ni ju kunna gilla och kommentera ibland också. ;)
25.06.19 21:01

Affe af Skrifwklaada här, en ganska vanlig avvikare. Bosatt i Åbo. Humorälskande och allmänt filosofiskt lagd. Amatörfotograf med stort intresse för historia. Jag har en viss förkärlek för typsnitt med seriffer men vägrar skriva annat än skrivstil/skönskrift/kalligrafi när jag har en penna i handen.

 

Till mina passioner hör (förutom språk) fotografering, skrivande och läsande. En simtur tar jag mig också gärna om jag hinner.

Bloggar jag läser med jämna och ojämna mellanrum:

 

Ankfiguren

Anne Hietanen

Banankokaren

Dagdrivare

Håkan

Lustmord

Sicket liv (Åsa)

Steph

Strofens funderingar

 

Gillade podcaster:

Sveriges Radio

Konflikt
Vetandets värld
Filosofiska rummet
P3 Dokumentär
 
YLE
Ted & Kaj
Tiedeykkönen
 
BBC
The Inquiry
The Why Factor

 

Andra
Astronomycast