Vad betydde det?

20.06.2019 kl. 20:00

Jag börjar småningom smälta det faktum att Ratata snart läggs ner och jag har också börjat fundera på vad inte bara bloggandet men på vad sociala medier i allmänhet har betytt för mig, när någonting tar slut eller liknande brytpunkter är ett bra tillfälle att reflektera.

Rent spontant skulle jag säga att deras betydelse inte kan överdrivas. För mig som introvert har det främst inneburit en möjlighet att hålla kontakt med andra och inte bli helt avskuren, utan att för den skull bli utmattad varje dag.

Bloggen har varit en stor del av det även om antalet läsare förmodligen kan räknas på min ena hands fingrar. Fördelen med bloggandet har ju varit att jag har kunnat skriva utförligare vad jag tänker på än vad som är brukligt på diverse mikrobloggar. Jag har också funnit ett slags enkelt nöje i att fota enbart med avsikt att ha något att bädda in i blogginläggen och att välja ut vilka bilder jag ska bädda in.

Hurdan skribent jag skulle vara om jag inte hade haft en blogg att öva mig på är det inte svårt att gißa sig till: Jag skulle vara rejält mycket sämre än jag är nu.

 

Jag har inte ännu bestämt mig för om jag ska fortsätta blogga någon annanstans. Jag har åtminstone bestämt mig för att inte lägga av före slutet.

***

Affe af Skrifwklaada

Affe af Skrifwklaada här, en ganska vanlig avvikare. Bosatt i Åbo. Humorälskande och allmänt filosofiskt lagd. Amatörfotograf med stort intresse för historia. Jag har en viss förkärlek för typsnitt med seriffer men vägrar skriva annat än skrivstil/skönskrift/kalligrafi när jag har en penna i handen.

 

Till mina passioner hör (förutom språk) fotografering, skrivande och läsande. En simtur tar jag mig också gärna om jag hinner.

Bloggar jag läser med jämna och ojämna mellanrum:

 

Ankfiguren

Anne Hietanen

Banankokaren

Dagdrivare

Håkan

Lustmord

Sicket liv (Åsa)

Steph

Strofens funderingar

 

Gillade podcaster:

Sveriges Radio

Konflikt
Vetandets värld
Filosofiska rummet
P3 Dokumentär
 
YLE
Ted & Kaj
Tiedeykkönen
 
BBC
The Inquiry
The Why Factor

 

Andra
Astronomycast