Slutet är alltså nästan nära

18.06.2019 kl. 17:45

Jag antar att de andra som bloggar på sidan fick samma e-postmeddelande som jag fick imorse, dvs. att Ratata kommer att läggas ner. Jag kände ett litet styng i hjärtat när jag läste meddelandet för den här bloggen har haft en enorm betydelse för mig. Jag har ju trots allt bloggat här i sex år och har hunnit bli ganska beroende av att kunna skriva av mig.

Först X3M:s bloggsida och nu detta. Jag startade den här bloggen i april 2013 som en sorts fortsättning på den blogg jag hade på X3M:s dåvarande bloggsida (den lades ner två månader senare). I sex år har jag satt in tankar och reflektioner här. Räknar vi med min gamla X3M-blogg blir det sammanlagt nio år. Det bildar ett ganska stort tomrum som ska fyllas.

Det har ju ändå hänt en hel del under deßa sex (eller nio) år och den här bloggen har varit något av en tryckventil för mig under den här tiden. Jag hade den under nästan hela min studietid och kunde skriva precis som jag ville utan att tvingas ta hänsyn till fakulteters skrivregler och sådant.

 

Jag skriver sedan några år traditionell dagbok också så det lär bli större fokus på den efter den här sommaren.

Jag har inte ännu bestämt mig för huruvida jag ska starta en ny blogg eller inte. Det är en sak att vara två steg ifrån där man började, men om jag startar en ny kommer jag att vara tre steg ifrån där jag började. Det skulle helt enkelt inte bli samma sak. Jag är emellertid öppen för tips om andra bloggplattformar än så länge.

En följd av detta blir förmodligen att jag delvis lägger amatörfotograferingen på hyllan för jag kommer ju inte längre att ha någon blogg att bädda in mina bilder i, vilket var en huvudsaklig anledning till att jag skaffade mig en ordentlig kamera en gång i tiden. Att bara lägga upp bilder sociala medier ger inte riktigt samma sak tillbaka. Jag har också njutit stort av att skriva alla årssammanfattningar och välja ut foton till dem genom åren. Allt det försvinner kanske nu.

Å andra sidan, om jag slutade hux flux är det som om jag kastats tio år tillbaka i tiden, eller nästan. Min livssituation och de flesta omständigheterna är annorlunda nu. Nåja, jag börjar irra iväg nu så kanske det är bäst att sätta punkt här.

Affe af Skrifwklaada

Affe af Skrifwklaada här, en ganska vanlig avvikare. Bosatt i Åbo. Humorälskande och allmänt filosofiskt lagd. Amatörfotograf med stort intresse för historia. Jag har en viss förkärlek för typsnitt med seriffer men vägrar skriva annat än skrivstil/skönskrift/kalligrafi när jag har en penna i handen.

 

Till mina passioner hör (förutom språk) fotografering, skrivande och läsande. En simtur tar jag mig också gärna om jag hinner.

Bloggar jag läser med jämna och ojämna mellanrum:

 

Ankfiguren

Anne Hietanen

Banankokaren

Dagdrivare

Håkan

Lustmord

Sicket liv (Åsa)

Steph

Strofens funderingar

 

Gillade podcaster:

Sveriges Radio

Konflikt
Vetandets värld
Filosofiska rummet
P3 Dokumentär
 
YLE
Ted & Kaj
Tiedeykkönen
 
BBC
The Inquiry
The Why Factor

 

Andra
Astronomycast