Bara Finland är ute

17.05.2019 kl. 20:05

Jag hade egentligen inte tänkt skriva om ESC alls men jag fick några tankar som behöver luftas.

 

För det första är det lika frustrerande som alltid att se samma korkade klagomål ploppa upp år efter år.

”Varför är Israel och Australien med om de inte ligger i Europa?”

För att det inte handlar om vilka länder som ligger i Europa utan om vilka rundradiobolag som är med i EBU!

 

”Det här är ingen musiktävling för det handlar om vem som har den bästa scenshowen!”

Självklart är scenshowen en oumbärlig del! Vilken djävla idé vore det att inte satsa på scenshowen eftersom det sänds på TV! Om ni verkligen menar allvar med att ”det bara ska handla om musiken” kan ni lyßna på det via radio och skippa själva tittandet!

 

”Röstningen handlar bara om politik och vem som är vän med vem!” 

Det håller jag med om och en stor del av problemet är jurygrupperna. Om EBU tog bort dem och lät publiken bestämma helt och hållet skulle problemet bli mindre. Nu vill någon säkert dra upp problemet med så kallad kompisröstning inom vißa grupper av länder, och då kan jag påminna om att de nordiska länderna är bland de värsta.

 

För det andra, vad gäller Darudes uteblivna finalplats är jag kluven. Å ena sidan hoppades jag på en utebliven finalplats, inte för att jag har något emot Darude, utan för att ha ännu en motgång att smälla i ansiktet på YLE som har betett sig som ett gäng arroganta divor vad gäller Uskomattoman Mokamainen Kusetus.

Å andra sidan tycker jag att Darude förtjänade en finalplats. Han förtjänade inte att åka ut så där.

Det här illustrerar varför de stora artisterna undviker tävlingen. Den är oförutsägbar och att vara ett stort namn inom musiken hjälper inte alltid. Inte rönte Bonnie Tyler någon stor framgång 2013 heller.

Affe af Skrifwklaada

Affe af Skrifwklaada här, en ganska vanlig avvikare. Bosatt i Åbo. Humorälskande och allmänt filosofiskt lagd. Amatörfotograf med stort intresse för historia. Jag har en viss förkärlek för typsnitt med seriffer men vägrar skriva annat än skrivstil/skönskrift/kalligrafi när jag har en penna i handen.

 

Till mina passioner hör (förutom språk) fotografering, skrivande och läsande. En simtur tar jag mig också gärna om jag hinner.

Bloggar jag läser med jämna och ojämna mellanrum:

 

Ankfiguren

Anne Hietanen

Banankokaren

Dagdrivare

Håkan

Lustmord

Sicket liv (Åsa)

Steph

Strofens funderingar

 

Gillade podcaster:

Sveriges Radio

Konflikt
Vetandets värld
Filosofiska rummet
P3 Dokumentär
 
YLE
Ted & Kaj
Tiedeykkönen
 
BBC
The Inquiry
The Why Factor

 

Andra
Astronomycast