Indetitetskris

05.05.2019 kl. 14:40

Jag har redan tidigare kunnat konstatera att man här, precis som i alla andra länder, bara har att finna sig i att bli trampad på när man inte tillhör något kontaktnät och genom det kan etablera en närvaro på nepotismmarknaden.

Mitt paß gick ut för något år sedan och jag tänkte förnya det nu när jag äntligen har några tior över. Så klart har ju praxis ändrats överallt så de godkänner inte längre körkortet som ID-handling. Jag har ingen annan ID-handling än körkortet, eftersom jag helt enkelt inte har haft råd att skaffa mig något annat, och på grund av detta befinner jag mig än en gång i det så välbekanta moment 22.

Det är ju höjden av småaktig byråkrati om de ska kräva av mig att jag först skaffar en annan ID-handling för att kunna förnya paßet, en handling som jag ju rent logiskt då inte borde kunna få eftersom jag ju inte har någon ID-handling att styrka min identitet med.

Affe af Skrifwklaada
Kommentarer (1)
Vanligt ID kan du få. Hade bara körkortet när jag var och sökte mit ID
Tobias "Master" 05.05.19 kl. 15:03
Det kostar det också, och om jag ska lägga ut pengar på ID så ska det vara ID som gäller överallt. Körkortet duger inte sedan 1 januari i år.
06.05.19 09:22

Affe af Skrifwklaada här, en ganska vanlig avvikare. Bosatt i Åbo. Humorälskande och allmänt filosofiskt lagd. Amatörfotograf med stort intresse för historia. Jag har en viss förkärlek för typsnitt med seriffer men vägrar skriva annat än skrivstil/skönskrift/kalligrafi när jag har en penna i handen.

 

Till mina passioner hör (förutom språk) fotografering, skrivande och läsande. En simtur tar jag mig också gärna om jag hinner.

Bloggar jag läser med jämna och ojämna mellanrum:

 

Ankfiguren

Anne Hietanen

Banankokaren

Dagdrivare

Håkan

Lustmord

Sicket liv (Åsa)

Steph

Strofens funderingar

 

Gillade podcaster:

Sveriges Radio

Konflikt
Vetandets värld
Filosofiska rummet
P3 Dokumentär
 
YLE
Ted & Kaj
Tiedeykkönen
 
BBC
The Inquiry
The Why Factor

 

Andra
Astronomycast