Nästan sömnlös

29.04.2019 kl. 18:00

Jag trodde att jag aldrig skulle somna igår när jag gick och lade mig. Jag gick och lade mig tidigt nätterna före, och jag somnade tidigt, och jag trodde så klart att jag skulle somna tidigt också igår kväll när jag gick och lade mig. Tji fick jag för jag låg och vände och vred mig i flera timmar för att hjärnan inte ville varva ner som den brukar utan den gick på högvarv.

Någon gång runt ett på morgonen kom jag fram till att det inte finns annat att göra än att klä på sig och gå ut, antingen tar jag en lång promenad eller så ligger jag vaken hela natten. Efter en timmes promenad genom Åbo centrum somnade jag till sist. Bara det inte blir likadant inatt igen.

***

Nu är våren verkligen här, dvs. den del av våren som jag står ut med. På mindre än en vecka har det blivit alldeles grönt överallt.

Affe af Skrifwklaada

Affe af Skrifwklaada här, en ganska vanlig avvikare. Bosatt i Åbo. Humorälskande och allmänt filosofiskt lagd. Amatörfotograf med stort intresse för historia. Jag har en viss förkärlek för typsnitt med seriffer men vägrar skriva annat än skrivstil/skönskrift/kalligrafi när jag har en penna i handen.

 

Till mina passioner hör (förutom språk) fotografering, skrivande och läsande. En simtur tar jag mig också gärna om jag hinner.

Bloggar jag läser med jämna och ojämna mellanrum:

 

Ankfiguren

Anne Hietanen

Banankokaren

Dagdrivare

Håkan

Lustmord

Sicket liv (Åsa)

Steph

Strofens funderingar

 

Gillade podcaster:

Sveriges Radio

Konflikt
Vetandets värld
Filosofiska rummet
P3 Dokumentär
 
YLE
Ted & Kaj
Tiedeykkönen
 
BBC
The Inquiry
The Why Factor

 

Andra
Astronomycast