Påskens sista dag

22.04.2019 kl. 10:00

Ännu en påsk går mot sitt slut. Vißt är det bekvämt att affärerna är öppna även på påsken men samtidig känns det som om ingenting är heligt längre. Först slutade de röda dagarna att vara lediga och snart tas väl lönetilläggen för röda dagar bort också.

Nu börjar den del av våren jag står ut med, när träden knoppas och koltrastarna har ju sjungit i flera veckor redan.

***

Jag fortfarande inte helt säker på att jag gjorde rätt val för några veckor sedan men nu det går inte ändra på längre. Jag lär stå inför ytterligare ett val i sommar innan det här på allvar börjar leda någonstans så ingenting är riktigt klart än. Det här kan fortfarande också sluta med platt fall.

***

Klosterbacken hade öppna portar för någon veckan sedan.

Affe af Skrifwklaada
Kommentarer (1)
Jag gjorde också ett oåterkallerligt val idag för en vecka sedan. Har inte ännu ”smält” det beslutet och det känns lite spooky än.
Håller nog med angående de öppna butikerna denna Påsk. Jag besöker INTE butiken under dessa dagar i ren protest. Pasha kan jag köpa även imorgon...
Ankfigur22.04.19 kl. 16:17
Mitt val är lyckligtvis inte oåterkalleligt än så länge. Jag kan backa ur ännu fram till i sommar, men då måste jag bestämma mig och sedan går det inte längre att ta sig ur det.│ Jag tror inte jag någonsin har ätit pascha när jag tänker efter. Memma äter jag bara om jag råkar vara hos morsan på påsken, det är inget jag betalar för.
22.04.19 21:21

Affe af Skrifwklaada här, en ganska vanlig avvikare. Bosatt i Åbo. Humorälskande och allmänt filosofiskt lagd. Amatörfotograf med stort intresse för historia. Jag har en viss förkärlek för typsnitt med seriffer men vägrar skriva annat än skrivstil/skönskrift/kalligrafi när jag har en penna i handen.

 

Till mina passioner hör (förutom språk) fotografering, skrivande och läsande. En simtur tar jag mig också gärna om jag hinner.

Bloggar jag läser med jämna och ojämna mellanrum:

 

Ankfiguren

Anne Hietanen

Banankokaren

Dagdrivare

Håkan

Lustmord

Sicket liv (Åsa)

Steph

Strofens funderingar

 

Gillade podcaster:

Sveriges Radio

Konflikt
Vetandets värld
Filosofiska rummet
P3 Dokumentär
 
YLE
Ted & Kaj
Tiedeykkönen
 
BBC
The Inquiry
The Why Factor

 

Andra
Astronomycast