♪♫Sommartid, hej hej, sommartid

07.04.2019 kl. 12:00

Sommartiden har strulat ovanligt mycket med min dygnsrytm i år. Vanligtvis brukar den stabiliseras efter en halv vecka men nu har den fortfarande inte anpaßat sig till det nya. Även om jag kan somna en timme tidigare nu vaknar jag fortfarande vid fyratiden på natten och blir tvungen att vrida och vända mig tills jag somnar om en timme senare.

***

Affe af Skrifwklaada
Kommentarer (1)
Ja du somnar i a f. Själv är jag vaken till 5 och somnar in vid 6:30 för att sova till 13. Känns så jobbigt med denna konstiga rytm. Var lättare när jag hade ett deltids jobb. Nu studerar jag på distans. Borde kanske köpa starka Melatonin tabletter, finns ju nu receptfria upp till 1,9 mg.
Tidigare hade jag på ”white noise” i hörlurarna, men de är så obekväma att jag inte kan sova med dem på mig. Inte för en hel natt.
ankfigur14.04.19 kl. 04:28
Det var en rejält annorlunda dygnsrytm. Min skiftar mellan att kunna somna elva på kvällen eller två på natten men sällan senare än så och det är sällan jag vaknar senare än tio. │ Att somna lyßnandes på musik i hörlurar har aldrig fungerat för mig heller. Jag somnar och sover kanske i en halvtimme men sedan vaknar jag igen. Det brukar fungera bättre om jag lyßnar på nattradio.
15.04.19 14:25

Affe af Skrifwklaada här, en ganska vanlig avvikare. Bosatt i Åbo. Humorälskande och allmänt filosofiskt lagd. Amatörfotograf med stort intresse för historia. Jag har en viss förkärlek för typsnitt med seriffer men vägrar skriva annat än skrivstil/skönskrift/kalligrafi när jag har en penna i handen.

 

Till mina passioner hör (förutom språk) fotografering, skrivande och läsande. En simtur tar jag mig också gärna om jag hinner.

Bloggar jag läser med jämna och ojämna mellanrum:

 

Ankfiguren

Anne Hietanen

Banankokaren

Dagdrivare

Håkan

Lustmord

Sicket liv (Åsa)

Steph

Strofens funderingar

 

Gillade podcaster:

Sveriges Radio

Konflikt
Vetandets värld
Filosofiska rummet
P3 Dokumentär
 
YLE
Ted & Kaj
Tiedeykkönen
 
BBC
The Inquiry
The Why Factor

 

Andra
Astronomycast