Jag har vunnit debatten

03.03.2019 kl. 01:00

Det här är egentligen bara ett litet komplement till det inlägg jag skrev för ett år sedan.

Ja, jag tänker vara arrogant nu och utropa mig till segrare eftersom jag anser att jag och alla andra som kritiserat Uskomattoman Mokamainen Kusetus sedan 2012 har haft rätt och att YLE inte längre kan försvara sitt agerande.

YLE låtsades igår låta folket välja vilken låt Darude ska ”representera Finland” med. Jag vet inte vilken det blev, jag tittade inte på smörjan (jag har till och med erbjudits gratisbiljett dit av en bekant men jag tackade nej). Om Darude trots allt når framgång i Tel Aviv är det för att personerna bakom Uskomattoman Mokamainen Kusetus totalt har skitit på sina egna principer. Går det dåligt är det ju bara ytterligare en käftsmäll för hela skräpet, en käftsmäll som blir ännu roligare med tanke på att YLE som bekant har frångått det som de påstod var målet med Uskomattoman Mokamainen Kusetus i början, dvs. att vara någon sorts Idols som tar fram nya artister.

Jag medger emellertid att jag aldrig väntade mig att YLE skulle servera segern på ett silverfat på det här sättet. Oavsett hur det går i maj är både YLE och skräpet som YLE ersatte de finska uttagningarna med öppet för alla former av pikar och häcklande hädanefter.

Vißt. YLE behöver inte bry sig om att jag sitter här och piper ut mina åsikter (Varför skulle de?). De kan fortsätta hålla på med Uskomattoman Mokamainen Kusetus så länge de vill men de kan inte göra det med någon heder längre eftersom de har förlorat debatten.

Affe af Skrifwklaada

Affe af Skrifwklaada här, en ganska vanlig avvikare. Bosatt i Åbo. Humorälskande och allmänt filosofiskt lagd. Amatörfotograf med stort intresse för historia. Jag har en viss förkärlek för typsnitt med seriffer men vägrar skriva annat än skrivstil/skönskrift/kalligrafi när jag har en penna i handen.

 

Till mina passioner hör (förutom språk) fotografering, skrivande och läsande. En simtur tar jag mig också gärna om jag hinner.

Bloggar jag läser med jämna och ojämna mellanrum:

 

Ankfiguren

Anne Hietanen

Banankokaren

Dagdrivare

Håkan

Lustmord

Sicket liv (Åsa)

Steph

Strofens funderingar

 

Gillade podcaster:

Sveriges Radio

Konflikt
Vetandets värld
Filosofiska rummet
P3 Dokumentär
 
YLE
Ted & Kaj
Tiedeykkönen
 
BBC
The Inquiry
The Why Factor

 

Andra
Astronomycast