Deßa försäljare

20.02.2019 kl. 12:05

Jag har inte blivit uppringd av telefonförsäljare på ett bra tag. Kanske de äntligen har fattat att jag ändå inte köper något och att jag bara är ett slöseri med tid, eller så har de flyttat ut i verkligheten och stör en på gatan istället.

Igår när jag gick över Biblioteksbron stod det en person där och försökte pracka på mig något nytt elabonnemang. Hon hade ett inte ofördelaktigt utseende så det var klart jag plockade ut hörlurarna ur öronen när hon sökte ögonkontakt och frågade och hon fick ställa mig en fråga, alltså det där vanliga sättet som de håvar in en på. Hon körde det vanliga säljsnacket, att det jag har nu är så dyrt och att det som hennes företag erbjuder är så mycket billigare. Det lät väldigt lockande och det var nära att jag hade gått i fällan. Lyckligtvis hade jag tillräckligt med sinnesnärvaro att komma ihåg att jag har gått i samma fälla många gånger tidigare, dvs. att jag först hoppar på ett utlovat billigt erbjudande men sedan stiger priserna likt förbannat och det blir lika dyrt som det jag hade, vilket jag också sade och tackade nej. Jag har emellertid aldrig förr sett en så snopen och direkt besviken försäljare. Hon försökte till och med håva in mig igen när jag vände mig om och gick.

***

Affe af Skrifwklaada
Kommentarer (1)
Nå du lyssnande åtminstone, jag säger bara "ej kiitos" när jag ser att de försöker säga någo och så fortsätter jag gå
Master20.02.19 kl. 13:56
Ja, jag har inte fått all allmän hövlighet ur mig än.
20.02.19 17:22

Affe af Skrifwklaada här, en ganska vanlig avvikare. Bosatt i Åbo. Humorälskande och allmänt filosofiskt lagd. Amatörfotograf med stort intresse för historia. Jag har en viss förkärlek för typsnitt med seriffer men vägrar skriva annat än skrivstil/skönskrift/kalligrafi när jag har en penna i handen.

 

Till mina passioner hör (förutom språk) fotografering, skrivande och läsande. En simtur tar jag mig också gärna om jag hinner.

Bloggar jag läser med jämna och ojämna mellanrum:

 

Ankfiguren

Anne Hietanen

Banankokaren

Dagdrivare

Håkan

Lustmord

Sicket liv (Åsa)

Steph

Strofens funderingar

 

Gillade podcaster:

Sveriges Radio

Konflikt
Vetandets värld
Filosofiska rummet
P3 Dokumentär
 
YLE
Ted & Kaj
Tiedeykkönen
 
BBC
The Inquiry
The Why Factor

 

Andra
Astronomycast