Ovant

16.12.2018 kl. 20:10

Jag försöker fortfarande vänja mig vid den nya datorn men övergången lämnar smolk i bägaren. Jag har använt Windows Live Photo Gallery till att fixa till bilder (och importera dem från kameran) i åtta år, dvs. så länge som jag överhuvudtaget har haft en helt egen dator. I åtta år har jag byggt upp väldigt snabba reflexer för just det programmet. Jag vißte var varenda funktion satt. Nu är det deßvärre borta för alltid. Det är som att ha förlorat en gammal vän.

Att importera foton är en betydligt mer arbetskrävande proceß numera.

Jag kan inte räta upp bilder heller nu så tar jag dem och råkar hålla kameran sned så är bilderna sneda och kan inte rätas upp. Det finns tiotals sådana här små irriterande brister att vänja sig vid.

***

Affe af Skrifwklaada

Affe af Skrifwklaada här, en ganska vanlig avvikare. Bosatt i Åbo. Humorälskande och allmänt filosofiskt lagd. Amatörfotograf med stort intresse för historia. Jag har en viss förkärlek för typsnitt med seriffer men vägrar skriva annat än skrivstil/skönskrift/kalligrafi när jag har en penna i handen.

 

Till mina passioner hör (förutom språk) fotografering, skrivande och läsande. En simtur tar jag mig också gärna om jag hinner.

Bloggar jag läser med jämna och ojämna mellanrum:

 

Ankfiguren

Anne Hietanen

Banankokaren

Dagdrivare

Håkan

Lustmord

Sicket liv (Åsa)

Steph

Strofens funderingar

 

Gillade podcaster:

Sveriges Radio

Konflikt
Vetandets värld
Filosofiska rummet
P3 Dokumentär
 
YLE
Ted & Kaj
Tiedeykkönen
 
BBC
The Inquiry
The Why Factor

 

Andra
Astronomycast