Beroende

15.12.2018 kl. 22:12

Under min datorlösa vecka upptäckte jag hur beroende jag är av datorn och vilken stor del av mitt liv den numera utgör. När det gick upp för mig att den var trasig konstaterade jag för mig själv att jag var totalt lamslagen.

Jag använder ju den för nästan all min kommunikation. Jag uträttar nästan alla mina ärenden med den, men den är så mycket mer. Det är med den jag underhåller mig själv när jag har tråkigt. Det är den som får mig att tänka på annat när jag behöver det.

Kanske lät jag den bli lite för viktig för mig.

***

Jag kommer knappt ihåg vilka bilder jag hade tänkt ha med i årssammanfattningen. Det ska bli intreßant att jämföra med originalet, när jag väl har fått originalet ur den gamla hårddisken det vill säga.

***

Jag prövade att steka ägg för första gången i mitt liv förra veckan och det var första gången på över 20 år som jag åt stekta ägg. Det smakade lika vidrigt som när jag var liten så jag lär inte göra om det på ett tag, om jag inte prövar att sätta stekta ägg på en smörgås förstås.

***

Affe af Skrifwklaada

Affe af Skrifwklaada här, en ganska vanlig avvikare. Bosatt i Åbo. Humorälskande och allmänt filosofiskt lagd. Amatörfotograf med stort intresse för historia. Jag har en viss förkärlek för typsnitt med seriffer men vägrar skriva annat än skrivstil/skönskrift/kalligrafi när jag har en penna i handen.

 

Till mina passioner hör (förutom språk) fotografering, skrivande och läsande. En simtur tar jag mig också gärna om jag hinner.

Bloggar jag läser med jämna och ojämna mellanrum:

 

Ankfiguren

Anne Hietanen

Banankokaren

Dagdrivare

Håkan

Lustmord

Sicket liv (Åsa)

Steph

Strofens funderingar

 

Gillade podcaster:

Sveriges Radio

Konflikt
Vetandets värld
Filosofiska rummet
P3 Dokumentär
 
YLE
Ted & Kaj
Tiedeykkönen
 
BBC
The Inquiry
The Why Factor

 

Andra
Astronomycast