Två dagar till december

28.11.2018 kl. 19:50

Det känns fortfarande lite underligt att bo i Åbo utan att studera. Jag får fortfarande en konstig känsla av att inte stiga upp och gå till ÅA på föreläsningar på morgnarna.

***

Jag har alltid gillat december. Jag gillar den där ”inför jul”-stämningen jag får direkt första december infaller. Det är nästan så jag önskar att jag hade fler julprydnader än bara en rödmålad prydnadsjulbock av trä så jag skulle få det mera juligt hemma.

Nu ligger det deßutom lite snö på marken så i år kanske det äntligen blir en vit jul även bokstavligen och inte bara i betydelsen alkoholfri, mina jular ju varit sådana ändå.

Jag har bestämt mig för att inleda december med att läsa ny skönlitteratur. Det blir första gången sedan 2013 eller 2014.

***

Affe af Skrifwklaada

Affe af Skrifwklaada här, en ganska vanlig avvikare. Bosatt i Åbo. Humorälskande och allmänt filosofiskt lagd. Amatörfotograf med stort intresse för historia. Jag har en viss förkärlek för typsnitt med seriffer men vägrar skriva annat än skrivstil/skönskrift/kalligrafi när jag har en penna i handen.

 

Till mina passioner hör (förutom språk) fotografering, skrivande och läsande. En simtur tar jag mig också gärna om jag hinner.

Bloggar jag läser med jämna och ojämna mellanrum:

 

Ankfiguren

Anne Hietanen

Banankokaren

Dagdrivare

Håkan

Lustmord

Sicket liv (Åsa)

Steph

Strofens funderingar

 

Gillade podcaster:

Sveriges Radio

Konflikt
Vetandets värld
Filosofiska rummet
P3 Dokumentär
 
YLE
Ted & Kaj
Tiedeykkönen
 
BBC
The Inquiry
The Why Factor

 

Andra
Astronomycast