Kapa banden?

22.10.2018 kl. 16:20

Hela 2018 har känts som en enda utdragen epilog till 2017, särskilt hösten 2017, men nu känns det som om jag förmår låta bli att tänka på det. Nu börjar det äntligen kännas som om jag kan lägga 2017 till vila och låta året sjunka in i historien och bli en erfarenhet bland alla andra. Nu börjar det äntligen kännas som om jag kan kapa några emotionella band till mitt förflutna.

Jag börjar till och med bli beredd att låta mitt e-postkonto vid ÅA stängas ner. De flesta skulle säkert tänka ”Äh, det är bara ett e-postkonto. Stäng ner skiten!” men vißa så kallade band till mitt förflutna är viktiga för mig och jag kan inte kapa dem bara så där. Det där e-postkontot är en av få direkta länkar till min studietid som jag fortfarande har kvar så det är inget jag gör mig av med lättvindigt eftersom dylika länkar är viktiga för mig.

Egentligen har jag ju bara haft det där e-postkontot av rent sentimentala skäl. Jag har inte haft någon egentlig nytta av det. Jag har fått veta om några lediga jobb via det men jag har inte fått något av de jobben, och jag har sökt några av dem på allvar. Egentligen har jag inte haft någon nytta alls av e-postkontot sedan jag tog examen och lämnade ÅA så egentligen får jag ingen valuta för pengarna jag blir tvungen att betala för att behålla det.

Affe af Skrifwklaada
Kommentarer (0)
Skriv siffran 10 med bokstäver:

Affe af Skrifwklaada här, en ganska vanlig avvikare. Bosatt i Åbo. Humorälskande och allmänt filosofiskt lagd. Amatörfotograf med stort intresse för historia. Jag har en viss förkärlek för typsnitt med seriffer men vägrar skriva annat än skrivstil/skönskrift/kalligrafi när jag har en penna i handen.

 

Till mina passioner hör (förutom språk) fotografering, skrivande och läsande. En simtur tar jag mig också gärna om jag hinner.

Bloggar jag läser med jämna och ojämna mellanrum:

 

Ankfiguren

Anne Hietanen

Banankokaren

Dagdrivare

Håkan

Lustmord

Sicket liv (Åsa)

Steph

Strofens funderingar

 

Gillade podcaster:

Sveriges Radio

Konflikt
Vetandets värld
Filosofiska rummet
P3 Dokumentär
 
YLE
Ted & Kaj
Tiedeykkönen
 
BBC
The Inquiry
The Why Factor

 

Andra
Astronomycast