Sprucken skalm

11.10.2018 kl. 14:55

Nu börjar jag kanske komma någonstans, med betoning på kanske. Jag blev uppringd förra veckan, och den här veckan fick jag till och med träffa en person för en gångs skull, och den här gången verkar det vara en person som kan, om inte hjälpa mig rent praktiskt, hänvisa mig framåt till personer som kan hjälpa. Jag har som sagt varit med om vidlyftiga löften förr så jag har inga förväntningar längre.

***

Allt har gulnat runtomkring mig utan att jag har märkt det. En dag gick jag ut och det var plötsligt gult överallt.

Jag kommer nog inte att kunna kratta ute vid stugan i år. Jag kommer inte att ha råd med bußbiljetten, inte ens om den är med Onnibus.

***

När jag besökte födelsestaden i augusti hittade jag ett par gamla glasögon som fortfarande paßade mig så jag tog med dem hit och tog dem till optikern för att få skalmarna spända. Nu, 1½ månad senare, har ena skalmen spruckit. Den har inte spruckit så mycket att glasögonen är obrukbara men den har spruckit så paß mycket att det påverkar användningen. Jag behöver epoxylim eller något.

Affe af Skrifwklaada
Kommentarer (0)
Skriv siffran 4 med bokstäver:

Affe af Skrifwklaada här, en ganska vanlig avvikare. Bosatt i Åbo. Humorälskande och allmänt filosofiskt lagd. Amatörfotograf med stort intresse för historia. Jag har en viss förkärlek för typsnitt med seriffer men vägrar skriva annat än skrivstil/skönskrift/kalligrafi när jag har en penna i handen.

 

Till mina passioner hör (förutom språk) fotografering, skrivande och läsande. En simtur tar jag mig också gärna om jag hinner.

Bloggar jag läser med jämna och ojämna mellanrum:

 

Ankfiguren

Anne Hietanen

Banankokaren

Dagdrivare

Håkan

Lustmord

Sicket liv (Åsa)

Steph

Strofens funderingar

 

Gillade podcaster:

Sveriges Radio

Konflikt
Vetandets värld
Filosofiska rummet
P3 Dokumentär
 
YLE
Ted & Kaj
Tiedeykkönen
 
BBC
The Inquiry
The Why Factor

 

Andra
Astronomycast