Ett år senare

18.08.2018 kl. 09:35

Idag har det alltså gått ett år sedan terrordådet här i Åbo. Mina spontana tankar.

Jag bodde inte i Åbo när det hände (även om jag längtade hit så det gjorde ont när jag inte bodde här) utan jag bodde ju i Helsingfors så det kändes inte som att det kom nära inpå mig trots att jag tidigare hade bott i Åbo och gått över och förbi Salutorget flera gånger i veckan under flera års tid.

Jag var inte förvånad över att det skedde ett terrordåd i Finland. Det hade ju skett titt som tätt i Europa under de två föregående åren och det hade deßutom krupit närmare oß med terrordåd i både St Petersburg och Stockholm, en halv vecka från varandra. Jag påpekade till med för en bekant i en chatt att det nu bara var en tidsfråga innan det rinner blod på Helsingfors gator. Jag till och med tittade lite extra omkring mig när jag gick på gatorna i Helsingfors ifall någon skulle hålla på med något mißtänkt. Jag hade hela tiden väntat mig att något skulle hända i Helsingfors men så skedde det i Åbo istället. Det var det enda som överraskade mig i hela tragedin.

Jag kan inte säga att jag känner mig otryggare eller att min syn på Åbo, världen eller någonting alls har förändrats när allt kommer omkring. Jag fortsätter mig liv precis som jag alltid har gjort, tills vidare i alla fall.

Affe af Skrifwklaada
Kommentarer (0)
Skriv siffran 2 med bokstäver:

Affe af Skrifwklaada här, en ganska vanlig avvikare. Bosatt i Åbo. Humorälskande och allmänt filosofiskt lagd. Amatörfotograf med stort intresse för historia. Jag har en viss förkärlek för typsnitt med seriffer men vägrar skriva annat än skrivstil/skönskrift/kalligrafi när jag har en penna i handen.

 

Till mina passioner hör (förutom språk) fotografering, skrivande och läsande. En simtur tar jag mig också gärna om jag hinner.

Bloggar jag läser med jämna och ojämna mellanrum:

 

Ankfiguren

Anne Hietanen

Banankokaren

Dagdrivare

Håkan

Lustmord

Sicket liv (Åsa)

Steph

Strofens funderingar

 

Gillade podcaster:

Sveriges Radio

Konflikt
Vetandets värld
Filosofiska rummet
P3 Dokumentär
 
YLE
Ted & Kaj
Tiedeykkönen
 
BBC
The Inquiry
The Why Factor

 

Andra
Astronomycast