Det var ingen lösning trots allt

06.08.2018 kl. 15:26

Jag undrar om någon någonsin har kommit så nära ett jobb utan att få det som jag var i juli månad. De ringde i slutet av juni från ett bemanningsföretag och sade de behövde en inhoppare. Det skulle bara bli enstaka skift här och där till en början.

Jag svarade ja och antog att nu kanske vändningen kommer. Jag skaffade arbetskläder (delvis på egen bekostnad) och började försöka ta emot skift, men det blev aldrig mer än försök. Jag fick av olika anledningar aldrig några av de skift jag försökte ta emot.

Till sist slutade erbjudandena att komma helt och jag skrev till bemanningsföretaget och frågade varför jag plötsligt slutade få erbjudanden. Det visade sig att de inte kunde erbjuda mig skift hos en av deras kunder eftersom jag tidigare hade sökt jobb hos denna kund direkt (om det beror på bemanningsföretagets interna regler eller om det beror på att kunden inte vill ha mig av samma anledning som de nekade mig anställning fick jag inte veta och det är egentligen sak samma). Den kunden stod för cirka 95 procent av de skift jag erbjöds. Jag har inte fått ett enda skifterbjudande på två veckor nu.

Nu är det dags att dra slutsatsen att det inte blir något av det här heller. Om jag var mindre cynisk än jag egentligen är skulle jag konstatera att det bara är att börja skriva ansökningar igen, men varför i helsicke skulle jag göra det? För att det har fungerat så bra hittills?

***

Affe af Skrifwklaada
Kommentarer (3)
Vet att folk säkert frågar dethär konstant av dig och att du inte vill höra liknande men.... har du sökt jobb inom vården? Kårkulla åbo?
Anonymous06.08.18 kl. 18:50
Jag har ingen utbildning som är gångbar inom vården. Jag är deßutom väldigt introvert och att jobba med människor på det sättet är väldigt påfrestande för mig. Jag jobbade i ett halvår på R-kiosken för några år sedan och det var en av de jobbigaste tiderna i mitt liv.
06.08.18 19:50
Jag har själv jobbat vid Kårkulla i Pargas, utan utbildning eftersom de har haft personalbrist. Men jag förstår, det är ett krävande jobb.
Anonymous06.08.18 kl. 21:21
Hm, när jag dyker upp är det alltid superviktigt med allehanda utbildningar och papper.
09.08.18 14:02
Okej, det ska tilläggas att det varit deltid. Kanske därför? Hade även en del erfarenhet inom det sociala området, dock ingen utbildning kring just det arbetet.
Anonymous18.08.18 kl. 09:39
Det var erfarenheten som avgjorde det då.
18.08.18 17:15

Affe af Skrifwklaada här, en ganska vanlig avvikare. Bosatt i Åbo. Humorälskande och allmänt filosofiskt lagd. Amatörfotograf med stort intresse för historia. Jag har en viss förkärlek för typsnitt med seriffer men vägrar skriva annat än skrivstil/skönskrift/kalligrafi när jag har en penna i handen.

 

Till mina passioner hör (förutom språk) fotografering, skrivande och läsande. En simtur tar jag mig också gärna om jag hinner.

Bloggar jag läser med jämna och ojämna mellanrum:

 

Ankfiguren

Anne Hietanen

Banankokaren

Dagdrivare

Håkan

Lustmord

Sicket liv (Åsa)

Steph

Strofens funderingar

 

Gillade podcaster:

Sveriges Radio

Konflikt
Vetandets värld
Filosofiska rummet
P3 Dokumentär
 
YLE
Ted & Kaj
Tiedeykkönen
 
BBC
The Inquiry
The Why Factor

 

Andra
Astronomycast