Svarta listan

10.06.2018 kl. 14:21

Jag slår vad om att alla har en svart lista. Alla har en uppsättning personer, organisationer och fenomen som de aktivt undviker. Det lustigaste är att de flesta inte ens kan erkänna att de har en svart lista.

Jag har en svart lista i alla fall, och den är lång som en tråkig föreläsning på en fredag eftermiddag. Jag kan också erkänna att en stor del av den listan utgörs av företag som svarat nej när jag sökt jobb där. Jag undviker aktivt att handla hos dem och dylikt.

De gånger vi har kommit in på ämnet svarta listor har jag ofta fått ”om jag hade en svart lista skulle jag inte kunna prata med någon överhuvudtaget” som svar, vilket säger mer om den som svarar än det säger om mig, och subtila antydningar om att jag skulle göra livet krångligt för skojs skull.

Ingen gör livet ”krångligt” för skojs skull. Jag har en svart lista av den anledningen att det gör livet mindre jobbigt eftersom jag upplever streß om jag har att göra med sådant som ger mig negativa känslor och påminner mig om jobbiga erfarenheter (det bjäbbas ju jämt om att det är så viktigt att man är positiv och undviker negativa tankar).

Affe af Skrifwklaada
Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 8 med bokstäver:

Affe af Skrifwklaada här, en ganska vanlig avvikare. Bosatt i Åbo. Humorälskande och allmänt filosofiskt lagd. Amatörfotograf med stort intresse för historia. Jag har en viss förkärlek för typsnitt med seriffer men vägrar skriva annat än skrivstil/skönskrift/kalligrafi när jag har en penna i handen.

 

Till mina passioner hör (förutom språk) fotografering, skrivande och läsande. En simtur tar jag mig också gärna om jag hinner.

Bloggar jag läser med jämna och ojämna mellanrum:

 

Ankfiguren

Anne Hietanen

Banankokaren

Dagdrivare

Håkan

Lustmord

Sicket liv (Åsa)

Steph

Strofens funderingar

 

Gillade podcaster:

Sveriges Radio

Konflikt
Vetandets värld
Filosofiska rummet
P3 Dokumentär
 
YLE
Ted & Kaj
Tiedeykkönen
 
BBC
The Inquiry
The Why Factor

 

Andra
Astronomycast