Det här med att äga bil

16.05.2018 kl. 20:42

Jag tangerade redan i det förra inlägget det här med att jag inte har en bil och vilka problem det skapar.

Jag har redan nu så många moment 22 att ta mig ur att jag helt enkelt har tappat räkningen. Ännu ett av dem är att jag inte äger en bil och inte har råd att äga en bil.

Så fort man ska så mycket som en kilometer utanför stadskärnan behöver man bil har jag fått erfara. Problemet är ju att jag inte har råd att ha någon bil eftersom jag inte har något jobb, och eftersom jag inte har något jobb har jag inte råd att ha någon bil. Å andra sidan har jag ändå inga förutsättningar för att underhålla en bil även om jag skulle ha en. Jag har varken kunskaper eller medel till det så den skulle snabbt bli en skrothög hur som helst.

Jag bor ju inne i Åbo stadskärna mer eller mindre, men här finns det inga jobb jag kan få eller har råd att ta emot.

**

Om jag försöker sammanfatta de viktigaste moment 22 jag befinner mig i blir de följande:

1. Arbetserfarenhet – jag har ingen arbetserfarenhet, vilket leder till att ingen anställer mig, och därför får jag ingen arbetserfarenhet.

2. Kontakter – jag känner inga nepotister och eftersom jag inte har något jobb har jag inte råd att springa på krogen och skapa kontakter, vilket betyder att jag inte har några bekantskaper att ta mig fram med, och det skulle vara svårt nog ändå med min introversion.

3. Bil – det som jag redogjorde för ovan.

4. Åldern – Jag fyller 30 snart och åldersdiskrimineringen börjar sätta in allt tidigare i åldrarna. Kombinerar man detta med de tidigare, i synnerhet punkt 1, så inser man ganska fort att hela min situation är rent logiskt, ja nästan matematiskt, omöjlig.

5. Utbildning – Jag är felutbildad, eller saknar utbildning, vilket man nu föredrar, så det finns ingen nepotismplats där jag har nytta av min universitetsexamen. Där är min utbildning tvärtom något som får dem att kasta min ansökan i papperskorgen direkt. Utelämnar jag den har jag bara ett hål på sju år i CV:n som definitivt gör mig till en paria.

Affe af Skrifwklaada
Kommentarer (0)
Skriv siffran 3 med bokstäver:

Affe af Skrifwklaada här, en ganska vanlig avvikare. Bosatt i Åbo. Humorälskande och allmänt filosofiskt lagd. Amatörfotograf med stort intresse för historia. Jag har en viss förkärlek för typsnitt med seriffer men vägrar skriva annat än skrivstil/skönskrift/kalligrafi när jag har en penna i handen.

 

Till mina passioner hör (förutom språk) fotografering, skrivande och läsande. En simtur tar jag mig också gärna om jag hinner.

Bloggar jag läser med jämna och ojämna mellanrum:

 

Ankfiguren

Anne Hietanen

Banankokaren

Dagdrivare

Håkan

Lustmord

Sicket liv (Åsa)

Steph

Strofens funderingar

 

Gillade podcaster:

Sveriges Radio

Konflikt
Vetandets värld
Filosofiska rummet
P3 Dokumentär
 
YLE
Ted & Kaj
Tiedeykkönen
 
BBC
The Inquiry
The Why Factor

 

Andra
Astronomycast