Tänk om ...

16.04.2018 kl. 11:20

Under veckoslutet offentliggjordes det att radion söker sommarpratare bland lyßnarna. Jag har egentligen aldrig drömt om att hålla något eget, jag skulle förmodligen svara nej om jag blev tillfrågad, men jag började för skojs skull fundera på hurdant ett eventuellt sommarprat skulle bli om jag gjorde det. Jag insåg direkt att ingen radiokanal någonsin skulle gå med på att sända det om jag verkligen fick göra det som jag vill.

Det skulle inte bli något feelgood-program. Det skulle absolut inte vara ännu ett i raden av pretentiösa ”titta vilket bra liv jag har”-, ”titta vad jag har varit med om”- eller ”titta så bra det har gått för mig trots att det började dåligt”-prat.

Det skulle handla om att livet inte är någon djäkla Disneyfilm med ett lyckligt slut. Det skulle handla om dem som det aldrig gick bra för, dem som det slutade illa för. De som inte kom upp ur gropen utan slutade som de hemlösa alkisarna på parkbänken. De vars liv började illa, aldrig blev bättre och slutade med en för tidig död till följd av drogmißbruk eller andra orsaker. Lyßnaren skulle inte lämnas med någon känsla av hopp eller tillförsikt.

 

Detta skulle så klart aldrig tillåtas och jag kan förvißo förstå varför. Folk med välordnade liv vill inte veta av en taskig verklighet.

Affe af Skrifwklaada
Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 9 med bokstäver:

Affe af Skrifwklaada här, en ganska vanlig avvikare. Bosatt i Åbo. Humorälskande och allmänt filosofiskt lagd. Amatörfotograf med stort intresse för historia. Jag har en viss förkärlek för typsnitt med seriffer men vägrar skriva annat än skrivstil/skönskrift/kalligrafi när jag har en penna i handen.

 

Till mina passioner hör (förutom språk) fotografering, skrivande och läsande. En simtur tar jag mig också gärna om jag hinner.

Bloggar jag läser med jämna och ojämna mellanrum:

 

Ankfiguren

Anne Hietanen

Banankokaren

Dagdrivare

Håkan

Lustmord

Sicket liv (Åsa)

Steph

Strofens funderingar

 

Gillade podcaster:

Sveriges Radio

Konflikt
Vetandets värld
Filosofiska rummet
P3 Dokumentär
 
YLE
Ted & Kaj
Tiedeykkönen
 
BBC
The Inquiry
The Why Factor

 

Andra
Astronomycast