Vilken vecka!

20.03.2018 kl. 18:00

”Fy skråen en sån da’ de har var’t, hela veckan”. Förra veckan började med att jag gick till stadssjukhuset för att få mitt blodtryck mätt. Det är ingen fara med det fick jag veta. Dagen efter gick jag tillbaka dit för att ta ett blodprov med alla otrevligheter det innebär för mig personligen. I fredags fick jag veta vad de hade hittat i proverna. De sade att jag är i riskzonen för typ 2-diabetes. Fu-cking wonderful! Där ryker det sista som gjorde det här skitlivet värt att stå ut med.

***

Det jag skrev om ovan skedde parallellt med att jag försökte få ihop alla dokument jag behöver för att söka ett översättarjobb jag hade blivit tipsad om. De skulle ha alla möjliga intyg, intyg som jag lyckligtvis har men enbart i pappersform. Mitt kandidatbetyg och mitt arbetsintyg från i somras var lätta. Jag behövde skanna in dem och jag fick låna en skanner.

Mitt magisterbetyg från VU blev det stora problemet. Jag hittade det inte här hos mig så jag gißade att det låg hemma hos morsan för att jag helt enkelt hade glömt bort att packa ner det inför flytten. Morsan postade det på onsdag förrförra veckan, och jag har inte hört något från posten ännu heller. I mitten av förra veckan började jag bli smått tokig av väntan och kontaktade posten, bara för att enbart få en total vägran att hjälpa eller ta något ansvar till svar. I torsdags skickade jag in min ansökan utan magisterbetyg i alla fall, ansökningstiden gick ut i fredags.

Idag ringde de mig i alla fall och ville ha mig på intervju, och den kommer att äga rum den här veckan, men de ville också ha mitt magisterbetyg och lyckligtvis var universitetet tillmötesgående och skickade mig ett elektroniskt exemplar av ett utdrag ur mitt studieregister och ett examensintyg och jag kunde skicka det vidare till dem som jag ska på intervju till. Jag blir förmodligen tvungen att beställa ett nytt betyg från universitetet i alla fall men nu är det inte så bråttom.

Affe af Skrifwklaada
Kommentarer (0)
Skriv siffran 4 med bokstäver:

Affe af Skrifwklaada här, en ganska vanlig avvikare. Bosatt i Åbo. Humorälskande och allmänt filosofiskt lagd. Amatörfotograf med stort intresse för historia. Jag har en viss förkärlek för typsnitt med seriffer men vägrar skriva annat än skrivstil/skönskrift/kalligrafi när jag har en penna i handen.

 

Till mina passioner hör (förutom språk) fotografering, skrivande och läsande. En simtur tar jag mig också gärna om jag hinner.

Bloggar jag läser med jämna och ojämna mellanrum:

 

Ankfiguren

Anne Hietanen

Banankokaren

Dagdrivare

Håkan

Lustmord

Sicket liv (Åsa)

Steph

Strofens funderingar

 

Gillade podcaster:

Sveriges Radio

Konflikt
Vetandets värld
Filosofiska rummet
P3 Dokumentär
 
YLE
Ted & Kaj
Tiedeykkönen
 
BBC
The Inquiry
The Why Factor

 

Andra
Astronomycast