Det nästan försvunna betyget

07.03.2018 kl. 21:55

Jag hann hicka till ordentligt igår. Jag hade fått ett tips om ett jobb men de kräver att man har universitetsexamen och att man kan visa upp denna examen, tillsammans med några andra intyg som de vill ha. Jag började leta efter mitt magisterbetyg, bara för att efter en stunds letande konstatera att jag inte har det här.

Nu började tankarna virvla runt. Var fanns det där djäkla betyget? Jag har slitit i flera år för det där betyget. Ska det försvinna nu plötsligt så jag måste be om ett nytt från universitetet och bara få snorkiga uppkäftigheter som svar?

Eftersom det inte fanns här antog jag att det måste ligga i den där hyllan hemma hos morsan. Jag antog att vi helt enkelt måste ha glömt att packa ner det. Där verkade det ligga också enligt morsan. Om några dagar ser jag om det var rätt mapp hon hittade.

***

Affe af Skrifwklaada
Kommentarer (0)
Skriv siffran 6 med bokstäver:

Affe af Skrifwklaada här, en ganska vanlig avvikare. Bosatt i Åbo. Humorälskande och allmänt filosofiskt lagd. Amatörfotograf med stort intresse för historia. Jag har en viss förkärlek för typsnitt med seriffer men vägrar skriva annat än skrivstil/skönskrift/kalligrafi när jag har en penna i handen.

 

Till mina passioner hör (förutom språk) fotografering, skrivande och läsande. En simtur tar jag mig också gärna om jag hinner.

Bloggar jag läser med jämna och ojämna mellanrum:

 

Ankfiguren

Anne Hietanen

Banankokaren

Dagdrivare

Håkan

Lustmord

Sicket liv (Åsa)

Steph

Strofens funderingar

 

Gillade podcaster:

Sveriges Radio

Konflikt
Vetandets värld
Filosofiska rummet
P3 Dokumentär
 
YLE
Ted & Kaj
Tiedeykkönen
 
BBC
The Inquiry
The Why Factor

 

Andra
Astronomycast