Jag vet inte vad jag vill eller vad jag ska göra, det enda jag vet är att det är bråttom med att fatta ett beslut

28.02.2018 kl. 20:42

Nu befinner jag mig i ett väldigt märkligt läge. Jag fick ett samtal från ett bemanningsföretag som har mina uppgifter. Det handlade om materiaalisiirtotyöt på varvet. Jag betraktar det som ett slags lagerjobb, det vill säga det som jag har sökt ett tag nu. Det verkade också vara bråttom. Anställningen skulle börja redan nästa vecka och vara fram till början av april, alltså i en dryg månad, men den som ringde från bemanningsföretaget sade att det blir en fortsättning men med en paus i april.

Det är alltså snabba ryck som gäller vilket gör min situation smått besvärlig eftersom jag nu måste göra ett slutgiltigt val. Jag väntar fortfarande på besked om hur det blir med översättningsvikariatet på ambaßaden. Det börjar redan om mindre än två veckor så det skulle krocka tidsmäßigt med lagerjobbet.

 

Jag måste alltså bestämma mig ganska snabbt nu för vilket jag satsar på med väldigt bristfällig information på handen. Tar jag emot lagerjobbet nu är det farväl till översättningsvikariatet och allt översättningsarbete för all framtid. Tar jag inte emot lagerjobbet är det inte ens säkert att jag får det där översättningsvikariatet heller. Så det är en månad mot fem månader. En säker månad mot fem i nuläget ytterst hypotetiska månader.

Jag har försökt strypa hela drömmen om översättning men så tipsades jag om det där vikariatet och den där djäkla drömmen vaknade till direkt. Deßutom ligger ju ambaßaden i Helsingfors vilket betyder att pendlingen skulle sluka ganska mycket av min lön. Nu tror jag emellertid att det på allvar är dags att låta översättningsdrömmen somna in och försöka satsa på något som ger mig en framtid.

 

Å tredje sidan har jag också sett att varvet ordnar ett slags rekryteringsutbildning. De utbildar svetsare som de sedan (för det mesta) anställer och jag har sneglat på den möjligheten, men för att kunna söka in dit måste man vara arbetslös (ansökningstiden går ut på fredag) och den möjligheten lär ju försvinna nu.

 

Å fjärde sidan paßar ju det här lagerjobbet ganska perfekt in i min ursprungliga plan som gick ut på att jag jobbar i ett år eller två och funderar på vad jag kan tänka mig att göra resten av mitt liv. Med det här jobbet har jag faktiskt en chans att följa den planen, gå till någon karriärpsykolog på arbetsbyrån och få veta vad jag egentligen paßar till och vilka mina teoretiska alternativ är. Deßutom behöver jag ju ren konkret arbetserfarenhet. Jag är verkligen i behov av anställningar att sätta i CV:n.

 

Allt det här virvlar runt i huvudet på mig. Jag vet inte vad jag vill eller vad jag ska göra. Det enda jag vet är att det är bråttom med att fatta ett beslut.

***

Affe af Skrifwklaada
Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 7 med bokstäver:

Affe af Skrifwklaada här, en ganska vanlig avvikare. Bosatt i Åbo. Humorälskande och allmänt filosofiskt lagd. Amatörfotograf med stort intresse för historia. Jag har en viss förkärlek för typsnitt med seriffer men vägrar skriva annat än skrivstil/skönskrift/kalligrafi när jag har en penna i handen.

 

Till mina passioner hör (förutom språk) fotografering, skrivande och läsande. En simtur tar jag mig också gärna om jag hinner.

Bloggar jag läser med jämna och ojämna mellanrum:

 

Ankfiguren

Anne Hietanen

Banankokaren

Dagdrivare

Håkan

Lustmord

Sicket liv (Åsa)

Steph

Strofens funderingar

 

Gillade podcaster:

Sveriges Radio

Konflikt
Vetandets värld
Filosofiska rummet
P3 Dokumentär
 
YLE
Ted & Kaj
Tiedeykkönen
 
BBC
The Inquiry
The Why Factor

 

Andra
Astronomycast