Konstigt läge

07.01.2018 kl. 15:30

Nu har jag hamnat i ett väldigt konstigt läge. Fram till förra veckan vißte jag bestämt att jag inte kommer att kunna ta mig någonstans utan att utbilda mig eller gå en kurs som ger någon form av certifikat eller något. Förra veckan fick jag ett meddelande om att de vill ha mig på intervju för ett jobb jag hade sökt och som jag bedömer att jag har en bra chans att få.

Detta samtidigt som jag hade bestämt mig för att gå två kurser för två olika kort som jag måste ha för att kunna ta mig in i den bransch jag hade tänkt försöka ta mig in i, så situationen har förändrats en aning. En kurs för det ena kortet är jag redan anmäld till och nästa kurs för det andra kortet ordnas först i slutet av januari och anmälningstiden börjar först nästa vecka.

 

Så nu sitter jag här med en gnutta beslutsångest.

Ska jag helgardera genom att gå båda kurserna även om jag får det där jobbet jag ska på intervju, och verkligen tar emot det, för nästa vecka?

Ska jag strunta i kursen för det andra kortet om jag får jobbet jag ska på intervju för nästa vecka?

Ska jag ta jobbet om jag får det även om det inte riktigt är min bransch och hålla på med det på obestämd tid tills jag tröttnar?

Ska jag tacka nej till jobbet jag ska på intervju för och bara hoppas på att det ska loßna ett jobb som kräver de två korten? (Jag pratade med en person på arbetsbyrån som sade att om jag tar de båda korten och anmäler mig hos några bemanningsföretag kommer det säkert att loßna något, men jag tror som bekant inte på någonting folk säger mer.)

Det hela handlar sist och slutligen om vad jag har möjlighet att få och vad som ger högre lön, samtidigt som jag är lite orolig för att betala för något i onödan. Jag har ju redan ett studielån för en examen som är totalt värdelös.

Å andra sidan förlorar jag inget på att ha de där korten även om jag tackar ja till jobbet jag ska på intervju för. Trivs jag inte har jag ju två certifikat som gör att jag kan få ett annat jobb (enligt påstående).

Affe af Skrifwklaada
Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 1 med bokstäver:

Affe af Skrifwklaada här, en ganska vanlig avvikare. Bosatt i Åbo, staden som en gång låg mitt hjärta närmast. Humorälskande och allmänt filosofiskt lagd. Amatörfotograf med stort intresse för historia. Jag har en viss förkärlek för typsnitt med seriffer men vägrar skriva annat än skrivstil/skönskrift/kalligrafi när jag har en penna i handen.

 

Till mina passioner hör (förutom språk) fotografering, skrivande och läsande. En simtur tar jag mig också gärna om jag hinner.

Bloggar jag läser med jämna och ojämna mellanrum:

 

Ankfiguren

Anne Hietanen

Banankokaren

Dagdrivare

Håkan

Lustmord

Sicket liv (Åsa)

Steph

Strofens funderingar

 

Gillade podcaster:

Sveriges Radio

Konflikt
Vetandets värld
Filosofiska rummet
P3 Dokumentär
 
YLE
Ted & Kaj
Tiedeykkönen
 
BBC
The Inquiry
The Why Factor

 

Andra
Astronomycast