Il n'y a pas de l'avenir pour moi

19.10.2017 kl. 13:55

Jag fick ett nej från stället jag var på intervju till förra veckan. Egentligen sörjer jag inte så mycket för jag var inte så förtjust över tanken på att flytta till orten där arbetsplatsen finns. Nu kan jag rikta all min energi och allt mitt fokus på att ta mig tillbaka till Åbo.

 

De sade att det var en annan sökande som hade längre arbetserfarenhet än jag och denna sökande blev naturligtvis vald. Jag förstår helt deras agerande men svaret sände samtidigt väldigt kalla kårar nerför min ryggmärg. Det är ju så här det kommer att bli framöver.

Det finns ALLTID någon som har längre arbetserfarenhet än jag, i synnerhet i min bransch. Vid det laget då det eventuellt inte längre finns personer med längre arbetserfarenhet än jag kommer jag själv att vara så gammal att jag nobbas av den anledningen. Det betyder också att jag aldrig kommer att kunna ta mig ur den här onda cirkeln. Om det alltid finns någon med längre arbetserfarenhet kommer denne att bli vald och få mer arbetserfarenhet medan jag blir kvar utanför och min arbetserfarenhet stagnerar, eller till och med minskar eftersom kunskaper föråldras. Bortser vi från den värdelösa högskoleutbildningen jag har är hygienpaßet och körkortet det enda jag har att spela med och det kommer man ingenstans med idag.

Vad finns det för idé i att ens försöka längre? Livet är ändå förstört.

Affe af Skrifwklaada
Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 2 med bokstäver:

Affe af Skrifwklaada här, en ganska vanlig avvikare. Bosatt i Åbo, staden som en gång låg mitt hjärta närmast. Humorälskande och allmänt filosofiskt lagd. Amatörfotograf med stort intresse för historia. Jag har en viss förkärlek för typsnitt med seriffer men vägrar skriva annat än skrivstil/skönskrift/kalligrafi när jag har en penna i handen.

 

Till mina passioner hör (förutom språk) fotografering, skrivande och läsande. En simtur tar jag mig också gärna om jag hinner.

Bloggar jag läser med jämna och ojämna mellanrum:

 

Ankfiguren

Anne Hietanen

Banankokaren

Dagdrivare

Håkan

Lustmord

Sicket liv (Åsa)

Steph

Strofens funderingar

 

Gillade podcaster:

Sveriges Radio

Konflikt
Vetandets värld
Filosofiska rummet
P3 Dokumentär
 
YLE
Ted & Kaj
Tiedeykkönen
 
BBC
The Inquiry
The Why Factor

 

Andra
Astronomycast