Bloggposter

Ändring i planen och nytt batteri

Efter mycket funderande har jag ändrat mina planer och åker på arbetsintervju nästa vecka. Egentligen hade jag tänkt gå på intervjun efter att jag flyttat, men jag kom sedan fram till slutsatsen att riskerna är mindre om jag går på arbetsintervjun nu.

Om jag flyttar och sedan inte får jobbet kommer jag att ha enorma problem (och det är problem av sådan art att en personlig konkurs inte skulle ligga särskilt långt in i framtiden). Om jag inte får jobbet kan jag avblåsa hela flytten innan det är för sent.

***

För några veckor sedan visade mitt armbandsur tecken på att deß batteri höll på att ta slut, den digitala urtavlan slocknade helt enkelt. Eftersom det är tio år sedan jag senast lät byta ett armbandsursbatteri hade jag glömt hur mycket det kostar att få det gjort, så jag trodde det skulle bli dyrare än det verkligen blev och väntade därför längre än vad som skulle ha varit nödvändigt.

Det kostade sist och slutligen bara 8€ och kunde göras på knappt tio minuter, så snabb och billig betjäning har jag aldrig varit med om tidigare i sådana här sammanhang.

Nu har jag i alla fall nytt batteri i armbandsuret och kan fortsätta nära min smått osunda besatthet av att hela tiden hålla koll på tiden.

***

En gammal bild av Auran, med förbättrade färger.

Affe af Skrifwklaada
Publicerad 02.11.2017 kl. 00:49

Sena funderingar

Jag sitter uppe och har småtråkigt, och när jag har småtråkigt börjar ofta tankarna vandra iväg åt sitt eget håll.

***

Snön har kommit hit också vilket ställer till det för mig. Min relation till en viß familjemedlem är smått ansträngd och jag är helst inte här när denne är på besök så senaste gången sov jag ute vid havet och det hade jag hoppats på att kunna göra nästa gång också. Vägarna dit plogas emellertid inte så det betyder att jag inte kan ta mig dit, vilket betyder att jag inte har någonstans att dra mig undan till.

***

Å andra sidan kanske det inte betyder så mycket trots allt. Nu har nämligen saker och ting börjat röra på sig och för en gångs skull rör de sig åt rätt håll. Jag har fått två väldigt goda besked men jag är bränd sedan tidigare av den här otroligt kraßa verkligheten så egentligen vågar jag inte hoppas på något ännu i det här skedet.

***

Kanske den mest estetiska bild jag tagit på hela hösten.

Affe af Skrifwklaada
Publicerad 26.10.2017 kl. 22:40

Sista veckan

Den här veckan är min sista vecka som högskolestudent. På fredag är jag inskriven för sista dagen på universitetet. Efter det är jag arbetslös arbetssökande igen, efter sju långa års universitetsstudier.

Under nästan hela studietiden har jag sett fram emot att vara av med allt akademiskt jox, men nu när jag sitter här vid slutet är det mest bara malört. Min examen är i princip värdelös, det finns nästan inga jobb i branschen (trots att motsatsen flera gånger har hävdats) så framtiden är ytterst osäker (osäkerheten handlar väl främst om vilket av de dåliga alternativen som kommer att slå in).

***

Eftersom snön lär vara på väg imorgon natt åkte jag igår ut till sommarstället för att köra över löven ett varv med gräsklipparen, men den startade inte överhuvudtaget. De går tydligen att starta om temperaturen är under 10°C. Om snön kommer och försvinner till veckoslutet ska jag åka dit och kratta istället.

***

Lite diverse som jag fotat.

 

 

Affe af Skrifwklaada
Publicerad 25.10.2017 kl. 11:32

Il n'y a pas de l'avenir pour moi

Jag fick ett nej från stället jag var på intervju till förra veckan. Egentligen sörjer jag inte så mycket för jag var inte så förtjust över tanken på att flytta till orten där arbetsplatsen finns. Nu kan jag rikta all min energi och allt mitt fokus på att ta mig tillbaka till Åbo.

 

De sade att det var en annan sökande som hade längre arbetserfarenhet än jag och denna sökande blev naturligtvis vald. Jag förstår helt deras agerande men svaret sände samtidigt väldigt kalla kårar nerför min ryggmärg. Det är ju så här det kommer att bli framöver.

Det finns ALLTID någon som har längre arbetserfarenhet än jag, i synnerhet i min bransch. Vid det laget då det eventuellt inte längre finns personer med längre arbetserfarenhet än jag kommer jag själv att vara så gammal att jag nobbas av den anledningen. Det betyder också att jag aldrig kommer att kunna ta mig ur den här onda cirkeln. Om det alltid finns någon med längre arbetserfarenhet kommer denne att bli vald och få mer arbetserfarenhet medan jag blir kvar utanför och min arbetserfarenhet stagnerar, eller till och med minskar eftersom kunskaper föråldras. Bortser vi från den värdelösa högskoleutbildningen jag har är hygienpaßet och körkortet det enda jag har att spela med och det kommer man ingenstans med idag.

Vad finns det för idé i att ens försöka längre? Livet är ändå förstört.

Affe af Skrifwklaada
Publicerad 19.10.2017 kl. 13:55

One just has to love all these Catch 22s

Det tål att upprepas. Mitt liv är ett enda stort Moment 22.

Jag har kanske ett jobb på lut men för det krävs det att arbetsgivaren vilken adreß jag kommer att ha. De ringde från bostadsförmedlingen och sade att de skulle kunna hitta en bostad åt mig, men för det vill de ha en kopia av mitt arbetskontrakt, ett arbetskontrakt som jag inte har eftersom jag inte kan ge arbetsgivaren någon adreß.

Det finns ingen väg ut ur det här mer. Jag har nått vägs ände som individ.

Affe af Skrifwklaada
Publicerad 16.10.2017 kl. 16:10

Desperation

Desperationen börjar öka en aning just nu. Det börjar se ut som om jag har extraherat alla möjligheter som finns på mol.fi utan att det har gett resultat. Det kommer bara nekande svar överallt och någon lägenhet verkar det inte heller loßna.

Helt mörkt är det samtidigt inte. Jag har en arbetsintervju på lut nästa vecka, i södra Finland. Det blir en dyr resa och i värsta fall kommer den resan inte att ge någon som helst utdelning, och då sitter jag riktigt illa till ekonomiskt.

***

Jag har fått hem mina magisteruppsatser med fel pärm. Nu har jag i alla fall något att fylla upp tomrum i bokhyllan med.

Affe af Skrifwklaada
Publicerad 06.10.2017 kl. 14:35

Ner och upp (?) igen

Först kommer verkligheten och ger mig en käftsmäll och sedan sträcker den ut en hand, men den sträcker den inte hela vägen fram.

Jag hade sökt ett jobb på ett företag i Åbo. Den plats de sökte en person till var jag som klippt och skuren för vad gäller utbildning och arbetserfarenhet men likt förbannat fick jag back än en gång.

Samtidigt fick jag ett annat E-postmeddelande från ett annat ställe jag hade sökt till. De var intreßerade av att intervjua mig. Jag är lika lämpad för den tjänsten, kanske till och med mer lämpad än för den plats som jag sökte i Åbo med tanke på det jag gjorde i somras. Nackdelen med denna plats är emellertid att den inte ligger i Åbo men nöden har ingen lag i nuläget.

***

Diverse som jag fotat under de senaste veckorna.

Affe af Skrifwklaada
Publicerad 29.09.2017 kl. 16:08

Utan cykel försmäktar jag i detta skithål

Igår insåg jag att min cykelkedja har gjort sitt. Det gick inte längre att få den spänd hur jag än försökte så jag gick och köpte en ny idag. Detta bara för att inse att den nya kedjan inte paßar till dreven, både fram och bak, vilket inte är så konstigt med tanke på hur nötta de är. Jag har ju ändå haft dem i nästan tio år om jag inte minns fel.

Jag testade faktiskt med att förkorta den gamla kedjan men jag råkade skruva ut en nit i en av länkarna för långt, och niten föll ur helt och jag fick den inte tillbaka på sin plats, så den gamla kedjan är nu obrukbar hur som helst.

 

Dreven måste alltså bytas ut vilket kommer att kosta en del eftersom jag inte har de verktyg som behövs och därför måste jag låta ett proffs göra det. Ännu en stor utgift, precis vad jag behöver. Å andra sidan fick jag både den nya kedjan och en kedjebrytare mycket billigare än jag trodde jag skulle få dem så det blir kanske inte den katastrof jag trodde det skulle bli.

***

Jag är innerligt trött på det här. Jag är innerligt trött på att leva i detta låginkomsthelvete. Jag är innerligt trött på att se allt jag äger succeßivt degraderas och förfalla, eller förloras helt, för att jag inte har råd att fixa det.

Jag är trött på att sitta fast med noll framtidsutsikter på det här djävla stället som jag hatar värre än pesten.

Det var mitt livs största olycka att jag valde Åbo istället för Äckelstad sommaren 2010.

Affe af Skrifwklaada
Publicerad 27.09.2017 kl. 15:22

Lite för lovande

Under den senaste veckan har jag sett två platsannonser som verkat lite för lovande för att det ska vara sant. Jag svarade så klart på dem men jag är i full beredskap för den inte särskilt osannolika eventualiteten att det kommer en besvikelse. Det har sett alltför bra ut tidigare och likväl har det slutat i något som nästan kan kallas katastrof. Jag litar inte på världen längre om vi säger så.

Det ena eventuella jobbet skulle dock kräva att jag är beredd att flytta till en annan ort än till Åbo, åtminstone för ett år. Jag antar att jag kan utverka en möjlighet att jobba på distans när jag väl kommit in i rutinerna.

***

***

Solnedgång efter stormen som drog över Helsingfors i augusti.

Affe af Skrifwklaada
Publicerad 15.09.2017 kl. 12:25

Tillbaka i dystopien

Nästan en hel månad sedan jag skrev något. Jestanemig!

***

Körningen från hufvudstaden upp hit var hemsk. Jag trodde jag skulle orka sitta bakom ratten i 6 timmar med det orkade jag inte så jag och min medkörare var tvungna att växla några gånger.

***

Nu för jag en mentalt ganska dystopisk tillvaro. Varken hyresbostad eller jobb ser ut att loßna i Åbo. Om jag blir tvungen att stanna i det här skithålet kommer jag att bli tokig!

Affe af Skrifwklaada
Publicerad 11.09.2017 kl. 12:55

Affe af Skrifwklaada här, en ganska vanlig avvikare. Åbo är den stad som ligger mitt hjärta närmast. Humorälskande och allmänt filosofiskt lagd. Amatörfotograf med stort intresse för historia. Jag har en viss förkärlek för typsnitt med seriffer men vägrar skriva annat än skrivstil/skönskrift/kalligrafi när jag har en penna i handen.

 

Till mina passioner hör (förutom språk) fotografering, skrivande och läsande. En simtur tar jag mig också gärna om jag hinner.

Bloggar jag läser med jämna och ojämna mellanrum:

 

Ankfiguren

Anne Hietanen

Banankokaren

Dagdrivare

Håkan

Lustmord

Sicket liv (Åsa)

Steph

Strofens funderingar

 

Gillade podcaster:

Sveriges Radio

Konflikt
Vetandets värld
Filosofiska rummet
P3 Dokumentär
 
YLE
Ted & Kaj
Tiedeykkönen
 
BBC
The Inquiry
The Why Factor

 

Andra
Astronomycast