Bloggposter

Avstängd e-post

Det hade helt gått mig förbi att det är Gustav Adolfsdagen/svenska dagen idag. Jag har haft så mycket annat att hålla reda på hela hösten att självaste hösten har flugit mig nästan helt förbi. Jag har konstant haft andra tankar som surrat runt i huvudet på mig.

***

Mitt e-postkonto vid ÅA stängdes ner igår så nu är en av de sista konkreta länkarna till min studietid borta. Nu är det bandet kapat i alla fall. Det lustiga är att de band bakåt som jag skär av inte ersätts av några band framåt.

Affe af Skrifwklaada
06.11.2018 kl. 18:05

Always two there are

Ännu en gång står jag med två olika alternativ och de är båda väldigt attraktiva. Vilket val skulle jag ångra mer om 10 år, om jag fortfarande lever då? Det är en fråga jag måste ställa mig för vilket alternativ jag än väljer så kommer jag ändå i något skede att ångra att jag inte valde det andra alternativet.

Samtidigt hänger båda på en väldigt smal tråd eftersom det finns en bakre tidsgräns och det blir väldigt tajt.

***

Jag måste skaffa en kamera som tar bättre nattbilder. Min nuvarande verkar bara kunna röra sig mellan två inte alltid tillfredsställande alternativ.

Affe af Skrifwklaada
25.10.2018 kl. 20:20

Kapa banden?

Hela 2018 har känts som en enda utdragen epilog till 2017, särskilt hösten 2017, men nu känns det som om jag förmår låta bli att tänka på det. Nu börjar det äntligen kännas som om jag kan lägga 2017 till vila och låta året sjunka in i historien och bli en erfarenhet bland alla andra. Nu börjar det äntligen kännas som om jag kan kapa några emotionella band till mitt förflutna.

Jag börjar till och med bli beredd att låta mitt e-postkonto vid ÅA stängas ner. De flesta skulle säkert tänka ”Äh, det är bara ett e-postkonto. Stäng ner skiten!” men vißa så kallade band till mitt förflutna är viktiga för mig och jag kan inte kapa dem bara så där. Det där e-postkontot är en av få direkta länkar till min studietid som jag fortfarande har kvar så det är inget jag gör mig av med lättvindigt eftersom dylika länkar är viktiga för mig.

Egentligen har jag ju bara haft det där e-postkontot av rent sentimentala skäl. Jag har inte haft någon egentlig nytta av det. Jag har fått veta om några lediga jobb via det men jag har inte fått något av de jobben, och jag har sökt några av dem på allvar. Egentligen har jag inte haft någon nytta alls av e-postkontot sedan jag tog examen och lämnade ÅA så egentligen får jag ingen valuta för pengarna jag blir tvungen att betala för att behålla det.

Affe af Skrifwklaada
22.10.2018 kl. 16:20

Inget hotell trots allt

Det är lördag kväll, och jag har tråkigt. När jag har tråkigt på lördagkvällar blir jag både sentimental och börjar tänka på hur tomt och innehållslöst jag tycker livet är numera. Hela 2018 har varit så här, ett slags jobbigt mellanår. Jag kommer i framtiden att titta tillbaka på 2018 och tycka att det är ett ännu mer bortkastat år än 2011 var.

Rastlöshet är icke sunt för människan, men med lite tur slipper jag snart vara rastlös.

***

Jag kommer inte att vara något hotell trots allt. Familjemedlemmarna hittade en annan inkvartering, men jag klagar inte. Jag får ju ha lägenheten för mig själv även de där dagarna. De kommer att komma här förbi hur som helst.

***

Affe af Skrifwklaada
20.10.2018 kl. 22:15

Gulrött

Färgprakten börjar försvinna. Nu står novembergrånaden för dörren.

Affe af Skrifwklaada
20.10.2018 kl. 15:19

Hotell för en helg

Jag fick igår veta att två familjemedlemmar kommer hit och övernattar om några veckor. En släkting ska ha dop för något av sina barn så deßa två familjemedlemmar ska övernatta hos mig ett veckoslut. Varför de inte kan övernatta hos släktingen eller hos andra bekanta de har här på orten ifrågasatte jag inte och jag tror inte det skulle ha förändrat något. De kommer hit hur som helst.

Affe af Skrifwklaada
17.10.2018 kl. 18:45

Sprucken skalm

Nu börjar jag kanske komma någonstans, med betoning på kanske. Jag blev uppringd förra veckan, och den här veckan fick jag till och med träffa en person för en gångs skull, och den här gången verkar det vara en person som kan, om inte hjälpa mig rent praktiskt, hänvisa mig framåt till personer som kan hjälpa. Jag har som sagt varit med om vidlyftiga löften förr så jag har inga förväntningar längre.

***

Allt har gulnat runtomkring mig utan att jag har märkt det. En dag gick jag ut och det var plötsligt gult överallt.

Jag kommer nog inte att kunna kratta ute vid stugan i år. Jag kommer inte att ha råd med bußbiljetten, inte ens om den är med Onnibus.

***

När jag besökte födelsestaden i augusti hittade jag ett par gamla glasögon som fortfarande paßade mig så jag tog med dem hit och tog dem till optikern för att få skalmarna spända. Nu, 1½ månad senare, har ena skalmen spruckit. Den har inte spruckit så mycket att glasögonen är obrukbara men den har spruckit så paß mycket att det påverkar användningen. Jag behöver epoxylim eller något.

Affe af Skrifwklaada
11.10.2018 kl. 14:55

Samtalet och ciabattan

I måndags fick jag äntligen det där samtalet från FPA, och det mynnade ut i att jag ska få ett samtal från en annan instans så nu går jag här igen och väntar på att någon ska ta kontakt med mig.

***

Nu har jag hittat brödet i mitt liv: Ciabatta. Det bästa är att det finns att köpa billigt på Lidl, så billigt att det nästan inte lönar sig att köpa något annat bröd. I samband med detta har jag också upptäckt hur bra färskost smakar tillsammans med ciabatta.

***

Åbo håller på att förändras till oigenkännlighet. Jag har emellertid inga planer på att flytta härifrån så jag lär kunna hänga med i förändringarna.

Affe af Skrifwklaada
04.10.2018 kl. 18:00

Inget samtal

Ännu en djävla söndag. Jag har aldrig gillat söndagar. Under skoltiden symboliserade söndagar bara en tom mellandag mellan lördag och måndag. En mellandag som jag var tvungen att använda till att återanpaßa mig till den skolvecka som skulle börja på måndag.

Söndagarna har förstås tappat i betydelse sedan september 2017 i och med att hela veckan är som en enda lång söndag.

***

Som jag skrev i ett tidigare inlägg är allt som återstår nu bara att se hur allt jag äger förfaller utan att jag kan göra något åt det. Minneskortet till min kamera håller på att ge upp. Det börjar bli nästan omöjligt att få bilder ur det så jag vågar knappt använda det mer. Det är ingen idé att ta bilder som jag inte kan använda.

***

Jag har väntat på samtal från FPA i tre veckor nu. Det som gör mig mest förbannad är att ingen på den där inkompetenta myndigheten ens kan tala om varför samtalet dröjer. Man skulle ju tro att de var intreßerade av att ringa mig så fort som möjligt eftersom det var rehabilitering jag ville diskutera men tydligen är inte så viktigt att få arbetslösa i jobb.

***

Affe af Skrifwklaada
30.09.2018 kl. 15:05

Det finns inga konsekvenser längre

Jag försöker återuppliva min bloggvana men det går ganska trögt. Det kan förstås ha att göra med att jag inte har något nytt att berätta om någonting alls egentligen, eftersom inga konkreta förändringar har inträtt. De kommer att inträda heller.

Min dagbok består egentligen bara av notiser om vardagliga händelser och hur utan framtid jag är.

Samtidigt måste jag erkänna att den likgiltighet situationen har skapat hos mig länder mig viß glädje eftersom jag inte längre behöver ta hänsyn till folks gycklande. Jag behöver inte bry mig om folks löjliga regler, godtyckliga normer och konventioner. Det finns inget att hota mig med längre. Jag kan äntligen säga vad jag tycker och strunta i konsekvenserna, det finns inga konsekvenser.

Affe af Skrifwklaada
27.09.2018 kl. 19:48

Affe af Skrifwklaada här, en ganska vanlig avvikare. Bosatt i Åbo, staden som en gång låg mitt hjärta närmast. Humorälskande och allmänt filosofiskt lagd. Amatörfotograf med stort intresse för historia. Jag har en viss förkärlek för typsnitt med seriffer men vägrar skriva annat än skrivstil/skönskrift/kalligrafi när jag har en penna i handen.

 

Till mina passioner hör (förutom språk) fotografering, skrivande och läsande. En simtur tar jag mig också gärna om jag hinner.

Bloggar jag läser med jämna och ojämna mellanrum:

 

Ankfiguren

Anne Hietanen

Banankokaren

Dagdrivare

Håkan

Lustmord

Sicket liv (Åsa)

Steph

Strofens funderingar

 

Gillade podcaster:

Sveriges Radio

Konflikt
Vetandets värld
Filosofiska rummet
P3 Dokumentär
 
YLE
Ted & Kaj
Tiedeykkönen
 
BBC
The Inquiry
The Why Factor

 

Andra
Astronomycast